torsdag 28 februari 2013

heldag och helhet

Idag har jag en heldag utan min fina familj. Först en arbetsdag, hua så fort dagarna går när man bara jobbar en dag i veckan, strax väntar fika på stan innan BRIS bjuder till föreläsning om "att samtala med barn och unga". Jag är inte hemma förrän två små myror sover och det känns konstigt att vara utan dem en hel dag. Men sån är verkligheten och då får man passa på att njuta av det man gör istället.

När jag får beställningar på tavlor med namn på tycker jag det är så roligt att se vad föräldrar döper sina barn till. Ofta passar namnen så bra tillsammans och det är faktiskt en härlig känsla att trycka ett par namn på en tavla och veta att dessa namn respresenterar en familj, några individer som hör ihop, som är en helhet tillsammans. Utan att egetligen veta något om personerna alls. Hur denna helhet ser ut kan ju såklart variera i form och antal men barn är fantastiska på att skapa en helhet!

Här är exempel på en helhet

tisdag 26 februari 2013

Tillbaka

Himmel och pannkaka vad skönt det är att vara hemma igen! Semester i all ära men oj vad jag saknat vårt rena och avlånga land! Kanske var denna resa lite extra knölig med en lillmyra som kryper överallt och som stoppar allt hon ser i munnen! Dessutom har ju jag och myran en del matallergier och att inte kunna äta så mycket är lite besvärligt och speciellt för myran som typ levt på pommes och kyckling till lunch och middag i en vecka! Det gör ont i mammahjärtat att hela tiden säga att hon inte tål det hon vill ha! Men men! Nu är vi tillbaka!

Jag ska göra några tavlor ikväll nu när myror sover och C är iväg på något grabbigt skoj! Vad gäller tavlor så lär man sig av sina misstag som tur är! För att inte få slänga allt för många dyra ramar får man provtrycka lite ibland! Vissa av dessa små ramar blir också som små konstverk!

Vad gäller mitt projekt till barnens sovrum så ligger det lite på is. Min bror önskade sig en tavla i 25 års present och den ska ha måtten 100x120. Så ni kan ju räkna ut vad som är mitt lilla sidoprojekt ett tag fram över. Tur att han inte behöver den förrän till maj när han flyttar in i sin nya lägenhet! En liten sneak peak på tavlan kommer snart!


torsdag 21 februari 2013

Träningsvärk och skugga!

Idag är den där mellandagen! Jag får alltid en sådan när jag är på semester. Jag har kommit ner i varv och känner mig lite tröttare än innan, fast man borde vara pigg. Igår brände jag mig också så idag är det spf 50 på mig och massor med skugga, att man aldrig lär sig! Jag har varit duktig och tränat varje dag så idag har jag sjuk träningsvärk! Vilka bekymmer alltså!

Barnen verkar också kommit i slow tempo för lillmyran sover massor på dagarna, och tyvärr inte lika mycket på nätterna men skit samma! Det fixar nog till sig när vi kommer hem!

Jag har fått en del förfrågningar på tavlor och jag hoppas ni förstår att jag inte har möjlighet att göra några förrän nästa vecka! Men då är jag laddad och redo igen!

Kramar från oss i solen (läs: skuggan), haha!

tisdag 19 februari 2013

Olika kulturer

Det är inte allt för jobbigt att få vara i solen med bikini och klänning i februari. Vi bor på JW Marriott som inte är något familjehotell direkt utan mer ett business hotell. Visst finns det golfbana, stora pooler, många restauranger, stort spa, gigantiskt gym och allt man kan önska i service men lite annorlunda är det! Vi sitter några kvinnor och barn vid poolen och väntar på att våra män ska komma tillbaka från jobbet! Under tiden blir vi uppassade av fem uttråkade araber där den ena byter ut våra badhandukar, den andra serverar kaffe, en tredje är poolvakt, en fjärde plockar undan kaffekopparna och en femte kollar så att de andra fyra gör vad de ska! Emellanåt ger man dem några smutsiga pengar och tvättar sedan händerna med handsprit( egyptiska pund är sjukt smutsiga). Men efter ett par resor hit har jag lärt mig att det är såhär det funkar och även om de verkar uttråkade så är alla väldigt glada och trevliga och jag och barnen blir ordentligt uppassade. Våra kulturer är bara väldigt olika.

På bilden sitter myran och försöker spela på paddan, det är inte så lätt i solljuset. Ni förstår villa problem vi har. Haha.

måndag 18 februari 2013

Min utsikt

Min utsikt från rummet!

En snabb hälsning från ett soligt Cairo. Nu väntar gymmet!

söndag 17 februari 2013

I alla sina dar...

 
I går vigdes Erik och Karolina. Bröllop måste vara underbart. Än har jag inte upplevt det själv men kanske får även jag en riktig ring på mitt finger någon dag. När folk frågar brukar jag säga att jag redan har två ringar. Mina barn.

Idag är vi på resande fot hela dagen och förhoppnignsvis är vi framme om ett tag. Inte allt för trötta och gnälliga. Att resa är inget jag gillar, än mindre med två små barn men ska man ta sig någonstans så är det ju nästan ett måste. Självklart kan man uppleva på nära håll också men får man möjlighet att hänga med sin resande man ibland så får man stå ut med sega bil- och flygresor.

Trevlig söndagkväll önskar jag alla hemma i kylan, hihi.

lördag 16 februari 2013

Doppresent och solresa



Idag döptes Fabian, gudson till min lillebror!
Han fick denna fina tavla i present!

I morgon åker jag och familjen till Egypten. Förhoppningsvis ska C inte jobba allt för mycket så det blir lite familjetid på eftermiddagarna. Det är ju ändå ganska privilegat att kunna åka med på hans jobbresor så jag och myrorna klagar inte! Lite sol och bad mår man ju aldrig dåligt av!

Ikväll väntar packning och soffäng. Man måste ju ladda!!



tisdag 12 februari 2013

Kaffe på stan utan kaffe



Åkte in till stans café för att ta en kaffe med fina tjejer! Hoppade kaffen och tog en te istället. Poäng till mig som förhoppningsvis kommer att somna när jag lägger huvudet på kudden istället för att bli koffeinpigg!

Jag hade beställt nya stämplar från det stora landet förra veckan. Fick dem med posten idag men det är sjukt att inga är lika bra som mina gamla trogna vänner! Jag hoppas verkligen inte att jag någonsin kommer att slita utspel för ser finns verkligen inga som är lika bra att få tag på. Därför är jag evigt tacksam min finaste vän C son lånar ut en bokstav till mig som jag tappat. De nys funkar också okej men inga är så bra som de första. Är det inte oftast så.

På tal om det så kom min mattahandlare till man hem med en ny matta idag. Han köpte den på möbelmässan och den är verkligen superfin. Men det blev liiite för mycket ångest att byta ut den vi har i vardagsrummet, den ju ändå är en sådan favorit, så den nya fick plats i köket. Och det blev också kanon! Men snart måste vi ha ett större hus. Det finns för många fina mattor! Haha.

måndag 11 februari 2013

inspiration



Vad som inspirar är så mycket. Jag får idéer hela iden på saker jag skulle vilja göra. Alla möjliga saker, inte bara tavlor. Men sista tiden har det blivit många tavlor och det är kul att få inspiration av er som betäller. Många skojiga idéer och eftrsom jag gillar det unika så kan jag lova att det inte blir någon massproduktion av det som ni själva önskar och beställer. Jag får helt enkelt säga grattis till bra idéer.

Idag har min spiration ändå varit lite begränsad då jag är hemma med sjuka barn. Ett anfall av falsk krupp igår satte stopp för mina måndagsplaner. Men jag och myrorna har spenderat dagen i köket och bakat knäckebröd och muffins, myst i soffan, målat n tavla till mormor och morfar och självklart också gått varandera en del på nerverna. Jag är inställd på det denna vecka då jag vill att vi ska vara friska till helgen så det blir nog inget dagis alls... Måtte min fantasi flöda resten av veckan.

Idag hoppas jag att några av er fått era tavlor. Det är ett nöje att få göra dem.


lördag 9 februari 2013

Vad som komma skall

Idag längtar jag lite framåt. Jag brukar försöka njuta av dagen men sjuka barn och trött mamma längtar efter sol och värme. Om en vecka åker vi på semester och jag ber till alla gudar som finns att barnens hosta är borta och att vi kan få njuta av tid tillsammans och lite bad i poolen.

I fredags skickade jag iväg några tavlor och jag ska lägga upp bilder lite senare under dagen! Om någon önskar beställa tavla nu så tänk på att jag ät bortrest hela vecka 8. Ska kolla av mailen men har inte möjlighet att trycka eller skicka.

Idag ska vi nog åka och leka en lite stund med föräldragruppen till stora myran. Vi träffas var fjärde månad och det ska bli skoj att se alla igen. En liten stud ska nog två hostande tjejer orka!

Men längtar ändå lite efter framtiden!


torsdag 7 februari 2013

En av de första

En av mina första tavlor gjorde jag till bästa lillebror! Han stylade till den lite och hänge den på sniskan, typiskt bror min! Men den hänger snyggt i hans hall!! Hoppas han tänker på syrran varje dag han kommer hem, haha!

Livets goda

Jobbar idag, med lite allt möjligt kan man säga! Lillmyran är hyfsat nöjd på golvet på mitt rum men pockar på uppmärksamhet då och då!

Såg att inredningsfrun lagt upp en bild på sin nya tavla. Då kan jag ju dela med mig av hela tavlan här också! (jag har lånat bilden från henne) Ni fick ju se två av tre ord här om dagen och ett litet till gör stor skillnad! Tänk vilken härlig resa livet är!



onsdag 6 februari 2013

Sådan mor sådan dotter

Det är skönt att låna ut paddan en stund på kvällen när man behöver lite lugn och ro eller har något att fixa med en stund. Stora myran älskar att spela och skriva och som så många andra barn så är hon fantastisk duktig på att använda den! Men igår blev jag ändå lite full av skratt när jag hittade henne i soffan, snacka om att ta efter sin mamma! Fullt fokus och ena benet lite uppdraget! Dax att tagga ner användandet i barnens närvaro ett tag framöver!

C är i storstaden över natten, inte för att kolla fotbollen vilket man kunnat tro utan bara för jobb! Han passade dock på att sova hos sin syster och får därmed hänga med hennes familj ikväll! Lite avundsjuk är jag även om jag och myrorna har det ganska bra hemma själva!

I morgon är det torsdag vilket är min jobbdag, på mitt riktiga jobb. Inte mammajobbet och inte trycka tavlor, haha! Men i morgon måste jag ha med mig lillmyran eftersom C inte är hemma och så tänkte jag skicka lite tavlor som är klara så kanske det blir lite som jag i nötskal, allt på en gång! Önska mig lycka till!

Ps, jag trycker tavlor så fort jag hinner och får tillfälle, så jag hoppas att ingen behöver vänta för länge!

tisdag 5 februari 2013

Vab

Jo jag fick sova ganska bra, ska inte klaga! En hostande stor myra har gjort denna dag till en mysdag med promenad till affären och lite bullbak istället för dagis. Så det blev lite slappa och njuta ändå, underbart när solen tittade fram.

Inga tavlor har det dock blivit idag, jag lyckades smita till gymmet när C kom hem istället, men i morgon får jag trycka igen. Ni är några stycken som väntar där ute! Och glad är jag för det för oj så skoj det är!

Kul är det också att de som fått sina tavlor hittills är så himla nöjda!



måndag 4 februari 2013

Sömnigt

Idag har jag firat att vår lilla myra har sovit som en stock hela natten! Som om hon förstod sin mammas behov. Tack vare detta fick jag inspiration till en ny tavla till tjejernas sovrum. Jag ska fila på den under veckan! Tills dess nöjer jag mig med "god natt" och hoppas att det innebär vad det betyder!

söndag 3 februari 2013

familjen

Idag har jag hängt med min lilla familj hela dagen, det brukar jag i och för sig men idag har vi hälsat på Cs farmor i Karlskrona också, och det värmer alltid lite extra när man hälsat på sina äldre släktingar. Man märker hur mycket det uppskattas och varje gång säger vi att vi måste åka oftare. Familjen är det bästa man har. Solen har dessutom lyst hel dagen och jag känner mig redo för en ny vecka. En vecka med barn, matlagning, undanplockande, stressande, lekande, jobbande och nu också taveltryckande! Oj så skoj.

Idag döptes lilla Fred, vi önskar honom all lycka till på livets väg.



fredag 1 februari 2013

tavlor på väg

Idag har jag fått iväg en del tavlor. Oj så kul det är när folk blir nöjda och glada. Bilder på några av dem kommer lite senare, de flesta är presenter och jag har lovat att vänta till de olika högtidrna passerat för att inte avslöja överraskningen! Men här är en bild på fabians.