tisdag 26 mars 2013

får göra ett nytt försök




Jag försökte mig på en ny tavla här om dagen, det blev pannkaka kan man säga. Jag var superöjd först, som oftast, kulle bara.... som oftast. Det sista lilla trycket förstörde allt och i frustration tryckte jag över alltihopa. Jag får ge mig på ett nytt försökigen snart!

lördag 23 mars 2013

party party not

Att vara sjuk är ingen favorit direkt, jag har klarat mig bra hela vintern och bara varit lite förkyld innan men här om dagen slog det mig hårt. Men men, det är bara att bita ihop och det är precis vad jag ska göra strax. Min älskade lillebror har ju fyllt 25 år så ikväll blir det stort kalas i hyrd lokal. Jag har verkligen sett frm emot det så jag ska allt ta mig dit en liten stund. Men eftersom lillmyran också är krasslig med hosta så stannar jag bara en stund så jag kan åka hem och mysa med henne inatt. För hon lär ju vara vaken typ en gång i halvtimmen även denna natt, hon tar ju noll hänsyn till att en annan inte heller mår bra, haha. Jag låter C skötafestandet för oss båda, vi får väl se vart det slutar.

Idag är det också fest hel del mil norrut. Det är bröllop i Sälen och det lyckliga paret ska få en tavla som jag tryckt. Lite extra skoj är faktiskt att jag vet vilka de är och jag hoppas de får många lyckliga dagar framför sig!

torsdag 21 mars 2013

fokusera

Idag är det torsdag, dax för mig att fokusa. Min jobbag, måste kicka igång hjärnan och vara lite effektiv. Måste få många saker gjorda, sorterade och ordnade. Det är lite svårt ibland att komma igång, jag måste liksom tänka lite extra innan jag kan avsluta något, dubbelkolla att jag inte glömt eller att jag gjort fel. Det är lyxigt att kunna jobba en dag i veckan när jag är mammaledig, lyxigt att få känna sig riktigt behövd inte bara hemma hos familjen och mina barn utan även på jobbet. Att få gära andra saker som också är viktiga, på ett annat sätt. Jag gillar det och är väl lite ego som behöver det också.

Nu ska jag pausa en stund och gå på lunchdate med en av mina vänner. Det är också en torsdagslyx som jag unnar mig när jag jobbar. Lunchdate med vänner.

onsdag 20 mars 2013

jag och mina småkryp

Jag kryper på väggarna. Som oftast när barnen är sjuka och man måste stanna hemma. Självklart gör man vad som är bäst för de små men ni förstår säkert vad jag menar. Lillmyran vill bara vara nära hela tiden och sover bara på mitt bröst. Det är verkligen superhärligt men igår blev jag sittande i soffan i två timmar med henne sovande i knät och det kliar lite i mina ben när jag bara sitter. Bättre blev det inte av att kanalkortet till tvn av någon anledning inte satt i så jag hade bara tre kanaler att välja mellan och ingen tidning inom räckhåll... haha, men nu kan jag allt om curling.

Som jag nämnt innan så har jag lite nya stämplar som jag blivit kär i. Eller nya och nya men jag har iallafall använt mig av dem lite mer på sistone och det är en fjäril och en trollslända som blivit mina favoriter. Sjävklart kan man beställa tavlor med dessa som symboler, istället för hjärtan, kronor, fjädrar eller annat. De går även att få ensamma på en liten ram. Men som vanligt när det gäller allt jag gör så gäller "less is more". Enkelhet är det jag gillar mest och jag kommer fortsätta att trycka namntavlor, doptavlor och bröllopstavlor på samma sätt som innan. Nu vet ni iallafall att möjligheten att få en trollslända eller fjärill med på tavlan också finns.

I vår hall står en avlång tavla med tre trollsländor som blivit min egna lilla favorit.

 
 

torsdag 14 mars 2013

Prinsessor

Torsdagar är ju som tidigare nämnt min arbetsdag, alltså den arbetsdag som innefattar kontorsgöra på det arbete som jag får betalt för! Inte det arbete jag utför hemma alla andra dagar om året! Men men, idag kom jag hem till fullsatt hus. Min kära pappa hade åkt hem till C och myrorna och ställt sig och lagat middag. Han gör det ibland för att han tycker det är så himla roligt. Och vi tackar sällan nej. Han handlar allt som behövs, lagar all maten och så blir det ofta lunchlådor kvar till oss! Kanon! Idag kom lillebror och mamma också så det blev en halv släktmiddag!

Nu sover två myror och C är och spelar squash, jag dricker te och smakar på den fantastiska sockerkaka jag bakade igår. I morgon är det fredag och visst är det underbart! Helg ned familjen och massor av mys.

Idag lämnade jag ifrån mig min senaste tavla! Ännu ett under har sett dagens ljus och denna flicka ska få en liten tavla som jag gjort! Det tycker jag är fantastiskt kul!





onsdag 13 mars 2013

inlägg som varit på väg...

Jag tror att jag har börjat skriva på ett nytt inlägg cirka tio gånger sedan i söndags.
I helgen bestämde jag mig för att jag inte skulle känna mig stressad över att vilja skriva något och istället hade jag hur trevligt som helst med mina fina vänner och jag insåg att vänner både lockar fram det bästa och sämsta ur en. Det är härligt att ses så intensivt men samtidigt tar det lite mer på krafterna och tålamodet nu för tiden när man är mer självständig och har egna rutiner. Det krävs mer anpassning och det är härligt på alla sätt men man reflekterar också mer över sig själv och varför jag hamnat där jag är och varför jag utveckats till den jag är idag. Nog analyserat av detta men jag är övertygad om att vi hade en fab helg alla tjejer och alla är lika glada att vara tillbaka till "sin" vardag också. Punkt.

Två härliga ungar och en fantastisk man hämtade upp mig på flygplatsen och efter det bjöds det på middag hemma hos mina föräldrar tillsammans med min bror och hans tjej. De hade varit i London över helgen så mamma och pappa lyxade till det för oss alla genom att fixa middagen! Myran trampade på en spik strax innan vi skulle åka hem och jag tyckte så synd om henne. Det borde ju göra så otroligt ont. Men men, lite febrig kändes hon också så det blev en tidig hemgång.

Sedan har vi haft feberfest hon och jag. Jag får lite febertoppar som varvars med en ofantlig trötthet. Känner mig mör i hela kroppen och har ett tålamot som är minimalt. Hoppas att det har något samband med den där härliga veckan och att jag under dessa dagar också slutat att amma. Härlig kombination är det iallafall. Att vara instägd i ett hus med två små då kan inte vara annat än krävande. Men vi härdar ut och myser mellan varven. Haha.  

Igår var jag iallafall iväg en snabbis och skickade några tavlor till er som beställt. Fler är på gång och jag ska trycka några till i eftermiddag. Jag har fått hem en ny stämpel också som jag nog inte kommer kunna låta bli att använda. Jag får se hur jag ska göra med det, kanske låter fantasin flöda ikväll om jag orkar och har någon, haha.

Här är en bild på en tavla som levererats till Finland.

torsdag 7 mars 2013

Stockholm

Sitter just nu på flygplatsen hemma, ska lämna min trygga vardag och åka till tjejerna i storstaden. Det ska bli sådär vansinnigt skoj så att man längtar hela tiden och har önskat att de sista dagarna typ bara försvunnit. Men så hinner verkligheten ikapp och jag inser att jag ju måste lämna mina tre finaste hemma. Det är egentligen inget problem men blir så påtagligt när myror och man vinkar hejda utanför gaten. Jag får en tår i ögat och känner mig allmänt mesig. Men jag älskar min familj och att lämna dem är alltid jobbigt. Och denna gång ska jag vara borta tre nätter. Huanamej.

Men jag vet att jag kommer få minst lika skoj som jag hoppas på och jag brukar kunna njuta av det jag tar för mig så jag är inte så orolig. C kommer nog att klara det galant, även om han aldrig varit själv med båda tjejerna ens en hel natt... Haha, det var på tiden och jag hoppas han är laddad!!

Jag har fått många beställningar på tavlor denna vecka och det värmer massor med era fina ord om det jag gör. Jag har lovat leverans till nästa vecka på dessa och jag ska inte göra er besvikna.
Jag räknar med att komma hem taggad och med påfylld energi efter denna helgen. Det är väl det som vänner ger? Eller vad säger ni?

Nu ska en flygrädd mamma strax kliva på planet och i handen har jag ett paket som myran slagit in. Jag fick inte öppna det förrän jag kom upp i himlen och jag är sååå nyfiken.


söndag 3 mars 2013

solenergi

Vasaloppsdagen bjuder enligt tradition på brunch hos min faster. Så även detta år. Det känns alltid lika bra att sitta och mumsa på pannkakor, bacon, smoothie, frukter och goda mackor medan de flitiga slitier ut sig i fyra timmar i skidspåret. Som oftast lyser solen med sina strålar denna dag och efter målgång brukar vi då förlytta oss till altanen och solstolarna. Idag var det minst 20 grader i solen på altanen, inte en vindpust och det gick att sitta i bara linnet en stund. Som man längtar till sommaren nu.

Väl hemma blev det röjande på vår egen altan, hackade bort den sista isen och sopade bort snön. Snart ska vi nog kunna smaska mellamål efter dagis i eftermidagssolen.

I morgon är ny vecka och den innebär massor med roligheter för mig. Roligheter utan min familj och som alltid så längtar man och längtar när man ska göra något skoj själv men när det närmar sig så smyger lite ångest på och jag får lite ont i magen när jag tänker på att jag ska vara borta från mina myror och man i tre nätter. Så länge har jag inte varit ifrån något av barnen innan. Två nätter är det längsta så vi får väl se hur jag fixar detta... (gissar att det kommer gå helt galant).

I veckan är ni också några som får leverans av tavlor. Jag hoppas ni blir nöjda. Här är exempel på en av de som går med posten i morgon.